Mozart (2022-2023) | Trivial Muffins

Original theatre in English

Mozart (2022-2023)

Mozart

door Trivial Muffins Theatre Association en ConForte Symphonic

Mozart Poster

Data

Gedirigeerd door Dario Salvi 
Muziek door Franz von Suppé 
Tekst door Trivial Muffins

Het leven van de 18de -eeuwse musicus Wolfgang Amadeus Mozart spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding. In de 19de eeuw werd over het leven van de grootmeester een theaterstuk geschreven. Franz von Suppé schreef muziek bij dit stuk en baseerde zich hierbij op de werken van Mozart. In de 21ste eeuw vond Dario Salvi, een Italiaans-Schotse dirigent, dit stuk terug en vroeg aan Trivial Muffins om het theaterstuk nieuw leven in te blazen. Zij gingen dan ook enthousiast aan de slag om dit werk historisch correct en spannend te maken.

Het stuk begint in 1777 in Salzburg. Mozart wordt stilletjes aan bekender bij het publiek en laat zich de aandacht welvallen. Samen met zijn vader werkt Mozart voor prins-aartsbisschop Colloredo. Hierdoor heeft de familie Mozart een vast en betrouwbaar inkomen. Mozart zelf is echter niet zo blij met dit werk en laat dit dan ook duidelijk merken.

Na enkele omzwervingen komt Mozart, zonder zijn ouders, terecht in Wenen. Hier leert hij de liefde van zijn leven kennen. Al ging ook dat pad niet over rozen. Het geluk lijkt Mozart toe te lachen, totdat zijn vader tevens ook beste vriend, sterft.

Romantiek, drama en humor komen zeker aan bod tijdens het leven van Mozart. Dit alles begeleid door muziek van Franz von Suppé met bekende melodieën van de meester zelf, gespeeld door ConForte Symphonic, gedirigeerd door Dario Salvi.

Productie

Producer

Regisseur

Niels Janssens

Hadrien Baudot

Cast

Rol

Acteurs

Data

Wolfgang Amadeus Mozart

Hadrien Baudot


Inge Smeers

 

18 & 26/11, 3/12


11 & 12/11, 1 & 2/12

 

Constanze Weber

Fiene Lambrigts

Alle data

Aloysia Weber

Annelies Raes

Alle data

Emanuel Schikaneder

Simon Dirckx

Alle data

Anna Maria Mozart

Julie Wedam

Alle data

Leopold Mozart

Bart Rasschaert

Alle data